Vertrek voorbereid vanaf vliegveld Eindhoven 

Paspoort en visa: je moet in het bezit zijn van een geldig identiteitsbewijs (paspoort of identiteitskaart). Controleer ruim voor je vertrek of de geldigheid niet verloopt tijdens je reis. Voor sommige landen geldt de eis dat je paspoort tot ten minste 6 maanden na je terugkeer nog geldig is.

vliegveld einhoven

Voor sommige bestemmingen is ook een visum nodig. Als dit het geval is, houdt er dan rekening mee dat de aanvraag van een visum wat tijd in beslag neemt. Meer informatie kun je verkrijgen bij de ambassade van het land dat je gaat bezoeken


Kopie van documenten: Maak voor vertrek kopieën van alle belangrijke reisdocumenten die je meeneemt (paspoort, ticket, etc.). Denk hierbij ook aan een kopie van je  (reis-)verzekering en medische documenten zoals voorschriften voor medicijnen. Sluit ook een goede reisverzekering af en maak ook daar een kopie van. Mochten ze kwijt raken of gestolen worden dan kan het kopie veel gedoe schelen.

 

Vaccinatie: Voor sommige landen geldt dat je voor vertrek een vaccinatie nodig hebt. Het is raadzaam dit tenminste 4 tot 6 weken voor je reis na te gaan. Voor veel tropische bestemmingen wordt malaria prophylaxis aangeraden of verplicht. Meer informatie over dit onderwerp vindt je bij de afdeling reizigersvaccinatie van het GGD

vliegveld eindhoven

Douane: De in- en uitvoer van goederen is aan regels gebonden. Binnen de Europese Unie is vrij verkeer van goederen toegestaan, reis je echter vanuit Nederland naar een bestemming buiten de Europese Unie of andersom en neem je goederen mee, dan kan het zijn dat je douanerechten, accijns en BTW moet betalen. Het bedrag dat je moet betalen hangt af van de hoeveelheid en de waarde van de goederen.

Voor sommige goederen zoals nagemaakte merkartikelen, beschermde plant- en dier soorten, namaak wapens, bloemen, vers vlees en vis, kunst, antiek, drugs en medicijnen gelden strenge regels of zelfs een verbod. De regels kunnen per land verschillen. Voor meer informatie benader de douane (0)800 0143 of neem contact op met het Wereld Natuurfonds (0)900 1962.

 

Klik hier!!!

 

 

 

 

 

 

Reacties uitgeschakeld voor Voorbereiding vliegveld Eindhoven Tags: , , , , ,

Comments are closed.